czwartek, 20 lutego 2014

Schab pieczony z warzywami

Gdy już mamy dość kurczaka, indyka i mielonego, można pokusić się o realizację tego przepisu. Robi się szybko, piecze się dłużej ;) Najlepiej konkretnie doprawić swoimi ulubionymi przyprawami, by danie miało wyrazisty smak.



Składniki:
  • 100 g schabu
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • pół selera
  • 4,5 łyżki kaszy jęczmiennej
  • pół kostki rosołowej
  • sól, pieprz

Sposób wykonania:
Marchewki, pietruszkę i seler myjemy, obieramy i ścieramy na tarce. Schab  kroimy w plastry, układamy w naczyniu żaroodpornym, dodajemy starte warzywa oraz kaszę jęczmienną. Rozpuszczamy ½ kostki rosołowej w ½ litra wody i zalewamy całość. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Pieczemy w piekarniku w temp 180 stopni przez ok. 50 minut.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Spodobał Ci się przepis? Zrealizuj, zjedz i koniecznie napisz, jak smakowało!

 
 
Blogger Templates