Gdy już mamy dość kurczaka, indyka i mielonego, można pokusić się o realizację tego przepisu. Robi się szybko, piecze się dłużej ;) Najlepiej konkretnie doprawić swoimi ulubionymi przyprawami, by danie miało wyrazisty smak.
- 100 g schabu
- 2 marchewki
- pietruszka
- pół selera
- 4,5 łyżki kaszy jęczmiennej
- pół kostki rosołowej
- sól, pieprz
Sposób wykonania:
Marchewki, pietruszkę i seler myjemy, obieramy i ścieramy na tarce. Schab kroimy w plastry, układamy w naczyniu żaroodpornym, dodajemy starte warzywa oraz kaszę jęczmienną. Rozpuszczamy ½ kostki rosołowej w ½ litra wody i zalewamy całość. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Pieczemy w piekarniku w temp 180 stopni przez ok. 50 minut.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Spodobał Ci się przepis? Zrealizuj, zjedz i koniecznie napisz, jak smakowało!