Nie przepadam za szpinakiem, ale w tym wydaniu jest genialny. Danie jest przepyszne, spokojnie można podać na obiad nie tylko karmiącej ale i całej rodzinie- zdrowo, kolorowo i lekko.
- pojedyncza pierś z kurczaka
- 2 marchewki
- kucharek i maggi lub kostka rosołowa
- 100 g mrożonego szpinaku
- makaron penne
Sposób wykonania:
Pierś z kurczaka razem z dwoma obranymi i pokrojonymi na duże kawałki marchewkami zalać wodą tak, by sięgała lekko ponad składniki. Dodać kucharek i maggi lub kostkę rosołową. Gotować. Gdy pierś będzie miękka, wyjąć wszystko i do gotująceo się wywaru 100 g mrożonego szpinaku. Pogotować. Wyciągniętą pierś pokroić na plastry, marchewki na plasterki. Gdy szpinak będzie dobry, wrzucić marchewkę i kurczaka i pogotować jeszcze chwilę. Zjeść ze szklanką ugotowanego makaronu penne.
Smacznego :)
Uwaga: szpinak lubi barwić kupki karmionych dzieci na zielono :)
o żesz matko, wybacz za wyrażenie, ale zajebiście to wygląda. Chcę więcej mimo, iż nie karmię:)
OdpowiedzUsuńSpróbuj spróbuj! Dla mnie smak zaskakująco zajebisty :D Zrób i napisz jak ci smakowało :D
Usuńtrochę boję się szpinaku, bo raz robiłam i był bee, no ale kusząco to wygląda więc zrobię a co mi tam.
UsuńZawracam gitarę, ale weryfikacja obrazkowa do komentów jest bee
usunęłam. też speszial for ju :D
Usuńdodaj opcję obserwatorów plis!
OdpowiedzUsuńSpeszial for ju zrobiłam :)
Usuńoł je!
UsuńZ tego na pewno skorzystam. Właśnie zastanawiałam się do czego użyć szpinaku z zamrażalki, bo wcześniej robiłam zawsze ze śmietaną, a teraz przez skazę białkową Młodego nie mogę. ;/
OdpowiedzUsuńNo to polecam kategorię/tag "bez nabiału" - dużo takich przepisów będzie, bo ja też za bardzo nie mogę
UsuńMniam .
OdpowiedzUsuńSpróbujemy.
Tylko potem napisz, jak smakowało :)
UsuńGdy jeszcze karmiłam to często na stole gościł kurczak w sezamie z piekarnika z frytkami. Tylko dziecię nie może być alergikiem.
OdpowiedzUsuń