wtorek, 18 marca 2014

Filet pod marchewką

Super genialny i prosty przepis na niby nudne zestawienie kurczak+ marchewka. Pierś po prostu rozpływa się w ustach, polecam - zasmakuje każdemu. 




Składniki:

  • 4 marchewki
  • 1 pojedynczy filet z kurczaka
  • 1 łyżka majonezu light
  • 3 ziemniaki


Sposób wykonania:
Marchewki  ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pojedynczy filet z kurczaka przekrawamy w poprzek na pół, lekko rozbijamy oprószamy solą i pieprzem. Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i smarujemy łyżką majonezu . Przykrywamy marchewką, pieczemy 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Jemy z ugotowanymi ziemniakami.
Smacznego :)

3 komentarze:

Spodobał Ci się przepis? Zrealizuj, zjedz i koniecznie napisz, jak smakowało!

 
 
Blogger Templates