niedziela, 2 marca 2014

Krem indyczy

Nie do końca radzę sobie z blenderowaniem kremów - zamiast gładkich zup wychodzą mi papki, jednakże to co dziś proponuje może nie wygląda zachęcająco, ale smakuje i syci. Przy lepszym blenderze wygląd powinien wyjść Wam bardziej zachęcający :)



Składniki:
  • 200 g filetu z indyka
  • 4 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1/2 selera
  • 4 łyżki kaszy manny


Sposób wykonania:
Filet z indyka ugotować z marchewkami, pietruszkami i selerem do miękkości. Posolić, całość z miksować. Ponownie zagotować dodając 4 łyżki kaszy manny. Gotować około 2 minut.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Spodobał Ci się przepis? Zrealizuj, zjedz i koniecznie napisz, jak smakowało!

 
 
Blogger Templates