czwartek, 20 marca 2014

Ryba z piekarnika

Te danie praktycznie robi się samo. Jest delikatne, smaczne i zawiera frytki :D. Przy karmieniu piersią jedzenie ryb jest bardzo ważne, pamiętać jednak należy, że może uczulać i przy pierwszym razie jemy mało i obserwujemy dziecko.




Składniki:

  • paczka mrożonej włoszczyzny (450 g)
  • 100 g frytek mrożonych
  • 2 filety ryby (np. mintaja)


Sposób wykonania:
Do naczynia żaroodpornego wsypujemy połowę paczki włoszczyzny, lekko solimy, na to układamy dwa filety ryby, posypujemy ulubionymi przyprawami i przykrywamy kolejną warstwą warzyw. Zamykamy naczynie. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy (w zależności od piekarnika czas będzie się różnił, jednak jeśli zbyt długo przetrzymamy nic się nie stanie, więc lepiej dłużej niż krócej). Tuż przed wyjęciem ryby, do piekarnika wkładamy blachę z frytkami. Wyciągamy wszystko, gdy frytki się zezłocą lub podsmażą, według gustu :)
Smacznego :)

4 komentarze:

  1. Nie jedz przyprawy do ryby ma glutaminian sodu, syf.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A widzisz, o tym nie pomyślałam, już zmieniam przepis i będę pamiętać :)

      Usuń
  2. Odpowiedzi
    1. I równie dobrze smakuje, zapraszam do próbowania :D

      Usuń

Spodobał Ci się przepis? Zrealizuj, zjedz i koniecznie napisz, jak smakowało!

 
 
Blogger Templates