Składniki:
- 1 cukinia
- 1 łyżka masła
- 1/4 szklanka mleka
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka posiekanej pietruszki
- sól, pieprz, curry
- 1 łyżka tartego sera
- 1 marchewka
- ciut masła
- 2 łyżki rosołu z 1/2 kostki rosołowej
- 1 pojedyncza pierś z kurczaka
Sposób wykonania:
Cukinię pokroić w kostkę i gotować 5 min.W osobnym garnku ugotować pierś z kurczaka, ostudzić i pokroić w kostkę. W rondlu roztopić łyżkę masła, wrzucić cukinię i dusić 5 min. Wlać mleko ,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, łyżeczkę posiekanej pietruszki ,sól i pieprz. Wsypać łyżkę tartego sera, wymieszać. 1 Marchewkę pokroić w krótkie paski, najlepiej "mandoliną" .Żaroodporne naczynie wysmarować lekko masłem, dno i boki wyłożyć paskami marchwi, posypać curry i polać 2 łyżkami rosołu z 1/ kostki rosołowej. Ułożyć mięso i wlać zawartość rondelka z cukinią. Piec pod przykryciem 15 min w temperaturze 190 stopni.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Spodobał Ci się przepis? Zrealizuj, zjedz i koniecznie napisz, jak smakowało!