poniedziałek, 24 lutego 2014

Duszony seler

Seler jest warzywem "z polskiej wsi", jak ziemniak czy marchewka, jednak posiada silne alergeny, które czasem mogą negatywnie wpłynąć na naszego malucha. Należy więc najpierw sprawdzić jak dziecko zareaguje, gdy mama zje trochę selera, a jeśli wszystko będzie dobrze, polecam na kolację te lekkie i szybkie danie selerowe.




Składniki:

  • 3 ziemniaki
  • 1 seler
  • sól
  • koperek
  • łyżeczka masła


Sposób wykonania:
Ziemniaki  i selera myjemy, obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Zalewamy wrzątkiem, żeby tylko przykryć warzywa, dodajemy sól, dusimy 20 minut. Po tym czasie odcedzamy, polewamy łyżeczką masła  i posypujemy koperkiem.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Spodobał Ci się przepis? Zrealizuj, zjedz i koniecznie napisz, jak smakowało!

 
 
Blogger Templates