Podczas karmienia piersią powinno się jeść jajka dwa razy w tygodniu (max. jedno dziennie), jeśli dziecko dobrze na nie reaguje. Jajka fajnie smakują na kanapce, ciekawie też komponują się w sałatkach. Tę akurat dobrze jeść od razu po przygotowaniu.
Składniki:
- 40 g makaronu rurki
- 2 marchewki
- duża łyżeczka majonezu light
- pół jajka na twardo
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Marchewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jajko ugotować, połowę pokroić w kostkę. Wszystko połączyć, dodać sól i pierz oraz dużą łyżeczkę majonezu, pomieszać. Zjeść od razu po przyrządzeniu.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Spodobał Ci się przepis? Zrealizuj, zjedz i koniecznie napisz, jak smakowało!