Burak to genialny element diety matki karmiącej- bezpieczny dla dziecka, bogaty w witaminy i minerały, a ponadto buraki przyspieszają przemianę materii i mają w sobie ogrom błonnika, który "zapycha" żołądek. Buraczki ze śmietaną przygotowuje się szybko, najdłuższe jest ich gotowanie (45 minut w mundurkach), potem idzie już gładko.
Składniki:
- 4 buraki
- łyżeczka majonezu light
- łyżka śmietany 12%
- sól, szczypta cukru
Sposób przygotowania:
Buraki ugotować, jak ostygną obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej, dodać łyżeczkę majonezu i łyżkę gęstej śmietany, posolić i pocukrzyć do smaku.
I już. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Spodobał Ci się przepis? Zrealizuj, zjedz i koniecznie napisz, jak smakowało!