środa, 19 lutego 2014

Buraczki ze śmietaną

Burak to genialny element diety matki karmiącej- bezpieczny dla dziecka, bogaty w witaminy i minerały, a ponadto buraki przyspieszają przemianę materii i mają w sobie ogrom błonnika, który "zapycha" żołądek. Buraczki ze śmietaną przygotowuje się szybko, najdłuższe jest ich gotowanie (45 minut w mundurkach), potem idzie już gładko.



Składniki:

  • 4 buraki
  • łyżeczka majonezu light
  • łyżka śmietany 12%
  • sól, szczypta cukru

Sposób przygotowania:
Buraki ugotować, jak ostygną obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej, dodać łyżeczkę majonezu i łyżkę gęstej śmietany, posolić i pocukrzyć do smaku.
I już. Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Spodobał Ci się przepis? Zrealizuj, zjedz i koniecznie napisz, jak smakowało!

 
 
Blogger Templates