piątek, 21 marca 2014

Marchewkowy krem na indyku

Cud miód malina - oklepany zestaw warzywny tym razem nabiera niebanalnego smaku dzięki indykowi i blenderowi, pięknie syci :)





Składniki:

  • 200 g fileta z indyka
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/4 selera
  • 1 łyżeczka masła
  • 2 ziemniaki

Sposób przygotowania:
Filet z indyka zalać 4 szklankami wody, wsypać odrobinę soli, zdjąć szumowinę, gotować. Warzywa obrać, pokroić na duże kawałki. Wrzucić do garnka, dodać łyżeczkę masła, gotować na małym ogniu 30 minut. Wyciągnąć 1 marchewkę i pokroić w plasterki. Do zupy wrzucić 2 ziemniaki pokrojone w kostkę, gotować 15 minut. Dodać odrobinę mleka, doprowadzić do wrzenia, zmiksować, doprawić solą, pieprzem i cukrem, wrzucić wyciągniętą marchewkę w plasterki. 
Smacznego :)

2 komentarze:

  1. Dolać mleko ? Nie słyszałam, żeby do zupy, ktoś dolewał mleko. Ciekawe :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie wiem, co mleko daje tej zupie, może bardziej biały kolor, bardziej mleczny smak? Tak było w przepisie :) Myślę, że bez mleka równie dobrze będzie smakować :)

      Usuń

Spodobał Ci się przepis? Zrealizuj, zjedz i koniecznie napisz, jak smakowało!

 
 
Blogger Templates