Cud miód malina - oklepany zestaw warzywny tym razem nabiera niebanalnego smaku dzięki indykowi i blenderowi, pięknie syci :)
Składniki:
- 200 g fileta z indyka
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 1/4 selera
- 1 łyżeczka masła
- 2 ziemniaki
Sposób przygotowania:
Filet z indyka zalać 4 szklankami wody, wsypać odrobinę soli, zdjąć szumowinę, gotować. Warzywa obrać, pokroić na duże kawałki. Wrzucić do garnka, dodać łyżeczkę masła, gotować na małym ogniu 30 minut. Wyciągnąć 1 marchewkę i pokroić w plasterki. Do zupy wrzucić 2 ziemniaki pokrojone w kostkę, gotować 15 minut. Dodać odrobinę mleka, doprowadzić do wrzenia, zmiksować, doprawić solą, pieprzem i cukrem, wrzucić wyciągniętą marchewkę w plasterki.
Smacznego :)
Dolać mleko ? Nie słyszałam, żeby do zupy, ktoś dolewał mleko. Ciekawe :)
OdpowiedzUsuńNie wiem, co mleko daje tej zupie, może bardziej biały kolor, bardziej mleczny smak? Tak było w przepisie :) Myślę, że bez mleka równie dobrze będzie smakować :)
Usuń