Składniki:
- 50 g ryżu
- mleko 0,5%
- 1 jabłko
- cukier, cynamon
Sposób wykonania:
Ryż ugotuj w mleku. Jabłko obierz i usuń gniazda nasienne. Zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Duś pod przykryciem, dolewając wodę, aż jabłko zmięknie. Dodaj łyżeczkę cukru, cynamon i dokładnie wymieszaj. Ryż podawaj z jabłkami.
Smacznego :)
EDIT:
Kumpela moja poprawiła przepis: doradza ugotować ryż najpierw normalnie w wodzie do stanu półmiękkiego i dopiero wtedy dogotować w mleku. :)
EDIT:
Kumpela moja poprawiła przepis: doradza ugotować ryż najpierw normalnie w wodzie do stanu półmiękkiego i dopiero wtedy dogotować w mleku. :)
Jajku. Jadłam to w przedszkolu i w szkole :)
OdpowiedzUsuńJeszcze do tego była chyba bita śmietana, czy coś podobnego. Nie pamiętam :D
Przypomniałaś mi smak dzieciństwa :*