Dla wszystkich, którzy gardzą zapiekanymi i gotowanymi piersiami - tym razem mięso w wersji mielonej, ale oczywiście urozmaicone smakowo :)
Składniki:
- 125 g mięsa mielonego (1/4 opakowania)
- 1 marchewka
- 1 jajko
- 1 ziemniak pęczek koperku świeżego
- kostka rosołowa
- sól, pieprz
Sposób wykonania:
Zmieszać ¼ opakowania mielonego, marchewkę, koperek i jajko. Dodać sól i pieprz do smaku. Uformować kulki i gotować je 40 minut w kostce rosołowej. Zjeść z ugotowanym dużym ziemniakiem.
Smacznego :)
Ciekawe. Robiłaś już? Smakowało?
OdpowiedzUsuńWszystkie przepisy, które są na tym blogu realizowałam, jadłam i zdjęcia w 99% są mojego autorstwa :) Więc tak - robiłam, smakowało, ważne tylko, żeby za dużej marchewki nie użyć, żeby się ładnie kleiło :)
OdpowiedzUsuń