Składniki:
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 1/4 selera
- biały kawałek pora
- 1/2 cebuli
- 300 g indyka
- 1 listek laurowy
- 2 ziarenka ziela
- pieprz, papryka mielona, przyprawa do flaków, majeranek, gałka muszkatołowa
- 50g kaszy jęczmiennej
Sposób wykonania:
Warzywa pokroić w kostkę. Indyka włożyć do garnka i zalać 2 litrami wody. Dołożyć warzywa i gotować na małym ogniu 30 minut. Po tym czasie mięso wyciągnąć, pokroić na drobne podłużne części i włożyć do gotującej się zupy. Dołożyć 1 listek laurowy, 2 ziarenka ziela, pieprz, paprykę mieloną, czubatą łyżeczkę przyprawy do flaków, majeranek, gałkę muszkatołową. Dodać ugotowane ½ paczki kaszy jęczmiennej.
Smacznego :)
Rynsztokowy język,prostackie określenia-typowa neo bolszewia
OdpowiedzUsuń