środa, 30 kwietnia 2014

Flaczki z indyka

Mega sycące danie o ciekawym smaku, zawierające same zdrowe dla karmiącej składniki: bezpieczne warzywa, bogatego w białko indyka i kaszę.


Składniki:

  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/4 selera
  • biały kawałek pora
  • 1/2 cebuli 
  • 300 g indyka
  • 1 listek laurowy
  • 2 ziarenka ziela
  • pieprz, papryka mielona, przyprawa do flaków, majeranek, gałka muszkatołowa
  • 50g kaszy jęczmiennej


Sposób wykonania: 
Warzywa pokroić w kostkę. Indyka włożyć do garnka i  zalać 2 litrami wody. Dołożyć warzywa i gotować na małym ogniu 30 minut. Po tym czasie mięso wyciągnąć, pokroić na drobne podłużne części i włożyć do gotującej się zupy. Dołożyć 1 listek laurowy, 2 ziarenka ziela, pieprz, paprykę mieloną, czubatą łyżeczkę przyprawy do flaków, majeranek, gałkę muszkatołową. Dodać ugotowane ½ paczki kaszy jęczmiennej.
Smacznego :)

1 komentarz:

  1. Rynsztokowy język,prostackie określenia-typowa neo bolszewia

    OdpowiedzUsuń

Spodobał Ci się przepis? Zrealizuj, zjedz i koniecznie napisz, jak smakowało!

 
 
Blogger Templates